Przionica

Rating
( 0 Rating )
Dobračina 59b
+381 65 2139740

Pržionica je beogradski Berlin/Skandinavija etalon socijalne kulture espresso konzumacije. Adresa prepoznatljiva sa instagrama kao mesto sa izuzetnom kafom i odličnom muzikom. Jedno od prvih ovakvih mesta koje je Beograd ponudio, uvek ležerna ekipa gostiju što lokalaca što stranaca.
Tamo gde se od proleća do jeseni, sedi na stepenicama i pije minimum dva espresa za redom.
Pržionica je prva roastery (kafeterija) koja je objedinila prženje, prodaju, pripremu i konzumaciju kafe na jednom mestu. Koncept enterijera zasnovan je na open community šank stolu na kome se nalazi i espresso aparat - spravlja kafa. Industrijski ambijent koji prati istovetnu estetiku susednih lokala pekare Šarlo i bistroa Radionica - osmislio je arh. Marko Basarovski.
Sam koncept socijalizacije - konzumacije je craft - anti-industrijski podrazumevajući selekciju najboljih arabika sa Afričkih i plnataža Srednje i Latinske Amerike. Kafa se prži na specifičan način na licu mesta, u malim količinama, cafe - barista poklanja pažnju na kvalitet ukusa i vizelnu završnicu svakog pojedinačnog napitaka. Sve kako bi se sačuvale arome i balasirao idealni ukus U Pržionici, kafa se može kupiti za poneti u zrnu i sveže mlevena u pakovanjima od 250g i kilograma, iz Brazila, Kostarike, Perua, Nove Gvineje, Etiopije i Kenije. U enterijeru prostora pušenje nije dozvoljeno, servira se samo kafa i voda, prostor je pet & kids friendly, outdoor sedenje na stepenicama i jastucima nudi neograničen boho kapacitet po čemu je ovaj deo Dobračine ulice postao prepoznatljivi simbol Donjeg Dorćola.

 

O NAMA

UKRATKO

© 2023